Nieuws

De buit is binnen!
15 April, 2014

In totaal zijn er 246 werken gekozen voor de tentoonstelling Licht in het Gemeentemuseum Den Haag, te zien van 28 mei tot en met 31 augustus. 

ZomerExpo Verlichte Dagen 2014
13 April, 2014

Tijdens de Verlichte Dagen staat de verlichting in de beeldende kunst centraal. Per dag wordt dit thema op een andere manier belicht, en gekoppeld aan het "nu". Een begrip uit de 18e eeuw krijgt tijdens de Verlichte Dagen een praktische en moderne uitwerking. Klik hier voor meer informatie.

Parkeren en routebeschrijving St. Joseph Opifexkerk Leidschendam
12 April, 2014

De laatste voorronde van de ZomerExpo is op 12 april in de St. Joseph Opifexkerk in Leidschendam, voorheen een kerk, nu een artistieke ruimte met wisselende exposities georganiseerd door de culturele stichting Yellow Fellow.

 

De Opifexkerk is zowel met de auto als het openbaar vervoer te bereiken.

Tweede ronde geolied verlopen
10 April, 2014

De voormalige bagagehal van Loods 6 aan de KNSM laan in Amsterdam, waar het ooit een komen en gaan van reizigers was, werd zaterdag 5 april door honderden kunstenaars bezocht. ’s Morgensvroeg was het nog een beetje kil, maar al snel zorgde de zon voor een warm ontvangst. 

Opwarmertje ZomerExpo: Salon des Refusés
9 April, 2014

Ons team keek mee over de schouders van de jury bij de voorronde in de Eusebiuskerk en koos zestien werken die de jury de revue liet passeren. Deze kunstwerken worden getoond in de Salon des Refusés, ook wel de “Salon van de geweigerden”.

Parkeren en routebeschrijving Loods 6 Amsterdam
4 April, 2014

Deelnemers aan de voorronde in Amsterdam, opgelet: de entree voor de ZomerExpo bevindt zich aan de achterzijde van Loods 6, op de Surinamekade.

 

Voor de deur van Loods 6 kunt u helaas niet parkeren. Ook is het in de directe omgeving lastig om een parkeerplek te vinden. Ook op zaterdag geldt betaald parkeren. Het verdient aanbeveling de auto te laten staan en met het OV te komen. 

De kop is eraf! Een beeldverslag van de eerste voorronde in Arnhem
24 March, 2014

Zaterdag 22 maart was de eerste voorrondedag in de Eusebiuskerk in Arnhem. We kunnen terugblikken op een mooie, drukke en vooral spannende dag. Honderden kunstenaars reisden door de soms stromende regen af naar Arnhem. 

ZomerExpo wederom bomvol!
18 March, 2014

De inschrijvingen voor de ZomerExpo 2014 Licht zijn vannacht gesloten. Na een eindsprint, hebben zich zelfs meer kunstenaars aangemeld dan de afgelopen jaren. In totaal zal de jury ongeveer 3000 werken bekijken van 1745 kunstenaars. Kunstenaars bedankt voor jullie enthousiasme! 

Inschrijving verlengd tot 18 maart
11 March, 2014

De aanmelding loopt storm! De voorronde in Amsterdam op 5 april is volgelopen. Voor de voorrondes in Arnhem en Leidschendam is er nog een aantal plaatsen. Let op: ook daar zijn sommige timeslots al vol.

 

Je werk aanmelden voor deze voorrondes kan nog tot uiterlijk 18 maart. Klik hier om je aan te melden. 

 

"Jullie doen het werk waar ik geen tijd voor heb"
10 March, 2014

 

Galeriehoudster Pien Rademakers spotte Edgar Verhoeven tijdens de ZomerExpo 2013 Aarde. Vlak daarna nam ze contact met hem op. Sindsdien is Verhoeven verbonden aan de galerie en was zijn werk onder andere te zien op PAN Amsterdam en de Affordable Art Fair. Zijn foto’s gaan als warme broodjes over de toonbank. “Hij moet opeens druk aan de slag."