Over ZomerExpo


Licht
29 mei - 31 augustus
Gemeentemuseum Den Haag

ZomerExpo is de grootste verkooptentoonstelling in een museum die samengesteld is door open inschrijving. Het jaarlijks evenement is een fantastische barometer van wisselende artistieke smaken. Iedereen kan mee doen. 

Kunstenaars gezocht
Voor de beeldende kunsttentoonstelling Licht zoekt de ZomerExpo schilderijen, tekeningen, films, foto's, animaties, 2D- en 3D-prints, video’s, sculpturen, installaties en maquettes. Alle werken moeten zich verhouden tot het thema licht. 

Anoniem gekozen tentoonstelling
45 juryleden, galeriehouders, curatoren, kunstcritici en kunstenaars kiezen onafhankelijk en anoniem tijdens drie voorrondedagen maximaal 250 kunstwerken voor de tentoonstelling. Alleen de zeggingskracht van het werk telt.

Voorrondes in Arnhem, Amsterdam en Leidschendam
Deelname aan de voorrondes van de ZomerExpo staat open voor alle gevestigde en niet- gevestigde kunstenaars vanaf 16 jaar. De deelname voor ZomerExpo 2014 Licht is inmiddels gesloten. De voorrondes vinden plaats in:

22 maart Eusebiuskerk, Arnhem 
5 april Loods 6, Amsterdam 
12 april St. Joseph Opifexkerk, Leidschendam

 

Nieuwsgierig naar de voorrondelocaties? Klik hier voor een sneakpeak!

 

Het thema is licht 
De weergave van het licht behoort tot een van de grootste fascinaties van beroemde kunstenaars en heeft geleid tot schitterende werken. Licht gaat over gevoel, energie, balans, tederheid, scherpte en diepte en dus over kijken en ervaren in de volle omvang. De ZomerExpo is op zoek naar bijzonder werk voor een schitterend visueel spektakel.
Meer info over het thema

 

BankGiro Loterij ZomerExpo Prijzen
Alle gekozen werken voor de tentoonstelling Licht maken kans op een aantal prijzen: de Publieksprijs, Museumprijs, Oplageprijs en de Verlichte prijs.

Meer informatie over de prijzen 


Nieuw in de tentoonstelling: schaalmodellen en maquettes
Licht, energie en kunst gaan hand in hand bij deze editie. We nodigen kunstenaars met een uitvindersgeest uit die de toekomst willen vormgeven.  Schetsen en ontwerpen van uitvoerbare constructies kunnen deelnemen. Dat kunnen bijvoorbeeld bruggen, gebouwen of energieopwekkende objecten zijn.

Traditionele en eigentijdse printtechnieken 
Bestaat uw werk uit meerdere oplages en is het daardoor betaalbaar? Heeft u een bijzonder printtechniek, of bent u een van de pioniers die de 3D-printer gebruikt? Laat uw print zien tijdens de voorrondes van de ZomerExpo.
Meer info over printtechnieken

Verkooptentoonstelling en catalogus
Alle gekozen kunstwerken van de tentoonstelling Licht worden te koop aangeboden. 30% van de verkoop is voor ArtWorlds. De werken worden met foto, tekst en prijzen opgenomen in een begeleidende catalogus.
Meer info over de verkoop

Activiteiten
Tijdens de voorrondes en de tentoonstelling zijn er lezingen, cursussen en workshops over het thema licht, het kunstenaarschap en de tentoonstelling. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen en worden samengesteld door samenwerkende partners, het Gemeentemuseum Den Haag en ArtWorlds.  
Een overzicht van deze activiteiten

AVRO Kunstuur
AVRO Kunstuur doet verslag van de voorrondes. De uitzendingen zijn te zien op 11, 18 en 25 mei om 18.50 uur op Nederland 2. 

De ZomerExpo 2014 Licht is een project van het Gemeentemuseum Den Haag en Stichting ArtWorlds en wordt mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Fonds 1818 en de BankGiro Loterij.