Stichting ArtWorlds

Stichting ArtWorlds realiseert projecten waarin de interactie tussen gevestigde en niet-gevestigde kunstenaars centraal staat. Samen met het Gemeentemuseum Den Haag heeft de stichting het tentoonstellingsproject met open inschrijving, onder de naam ZomerExpo opgezet.

Gemeentemuseum Den Haag

Het Gemeentemuseum Den Haag is een museum voor moderne kunst, kunstnijverheid, mode en muziekinstrumenten in Den Haag. De oorspronkelijke naam van het museum was het 'Haags Gemeentemuseum'. Het museum werd geopend in 1935 en is een ontwerp van Hendrik Petrus Berlage.

Fonds voor Cultuurparticipatie

Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt ZomerExpo in het kader van het programma Het beste van twee werelden. Met dit programma stimuleert het Fonds de duurzame samenwerking tussen gevestigde en niet-gevestigde kunstenaars.

VSBfonds

VSBfonds zet zich in voor een samenleving waaraan iedereen actief deelneemt. Een samenleving waarin ieder mens onderdeel is van een groter geheel, een eigen plek heeft en erkenning krijgt. Zodat iedereen zich kan ontwikkelen en zelf ook een bijdrage kan leveren.

Bank Giro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Ongeveer 700.000 Nederlanders spelen mee. Zij maken kans op prijzen en steunen molens, musea en monumenten. De BankGiro Loterij kon dankzij haar deelnemers uit de inleg in 2011 ruim 64 miljoen euro bijdragen aan het behoud van cultureel erfgoed in Nederland. Zo maakt de BankGiro Loterij de renovaties van Het Rijksmuseum en het Scheepvaartmuseum mede mogelijk. Ook kon de Hermitage Amsterdam dankzij een grote bijdrage van de loterij gerealiseerd worden.

Fonds 1818

Fonds 1818 steunt en stimuleert verenigingen, stichtingen en informele jongerengroepen bij het uitvoeren van maatschappelijke projecten. Dit gebeurt met geld en met kennis.
De projecten bestrijken een breed terrein: cultuur, educatie, kunst, milieu, natuur, sport, zorg en welzijn. Zoals festivals, moeder-kindcentra, voorstellingen op scholen, of de inrichting van een locatie.

Het Mondriaan Fonds

Het Mondriaan Fonds heeft de Stichting ArtWorlds bij de ontwikkeling en de uitvoer van de eerste drie edities van de ZomerExpo ondersteund.

Loods 6

Loods 6 werd begin 1900 gebouwd door de Koninklijke Nederlandsche Stoomboot Maatschappij (KNSM) en staat op het gelijknamige KNSM-eiland. In 1997 is het gebouw grondig gerenoveerd en sindsdien herbergt het een verscheidenheid aan winkels, kantoorruimten, ateliers, een monumentale Bagagehal en de unieke historische Kompaszaal.

 

Euseubius kerk

De Grote of Eusebiuskerk bepaalt al meer dan vijf eeuwen het stadsgezicht van Arnhem en vertelt de geschiedenis van de Gelderse hoofdstad vanaf de middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog en de wederopbouw. De Eusebiuskerk is zowel historisch als eigentijds en wordt veelvuldig gebruikt voor uiteenlopende activiteiten en evenementen.

Stichting Yellow Fellow

Stichting Yellow Fellow werkt met de verzameling abstracte kunst van Jan Verhoeven. Een denktank, bestaande uit wetenschappers, organisatiedeskundigen en kunstenaars, denkt na over de maatschappelijke functie van abstracte kunst en doet onderzoek naar de relatie tussen  kunst, wetenschap, ondernemerschap en onderwijs. De resultaten van het onderzoek worden vertaald in experimenten, exposities en boekpublicaties en kan gezien worden als een gezamenlijk kunstwerk ofwel de gedachtewereld van Yellow Fellow.

 

DepARTmentSTORE 7 by Gumbs

DepARTmentSTORE by Gumbs biedt ruimte aan kunstenaars en designers om tegelijkertijd werk te presenteren en te verkopen. Een underground warenhuis voor kunst en design.

LP2

LP2 is een ervaren en betrokken samenwerkingspartner voor zakelijk en culturele evenementen. Wij denken niet alleen mee, maar werken met opdrachtgevers samen om van ieder project een succes te maken. Het vertrekpunt is de inspirerende ruimte, op misschien wel de meest Rotterdamse locatie: de Wilhelminapier. Een unieke, industriële locatie op de Kop van Zuid in Rotterdam die te huur is voor tentoonstellingen, kunstprojecten, theaterproducties, festivals, symposia, diners, congressen en beurzen. LP2 geeft ideeën ruimte!

LP2
TAC

Temporary Art Centre (TAC) is een broedplaats voor culturele vernieuwing. Wij vinden het belangrijk dat veelbelovende cultuurmakers uit alle disciplines een kans moeten krijgen om zichzelf te laten zien én te ontplooien. Dat kan bij ons, op allerlei manieren: naast tachtig ateliers en werkplaatsen, hebben we ruimte, expositieruimtes en een studio. Dus naast een plek om jezelf te ontplooien, is TAC ook een plek waar culturele experimenten een podium krijgen.

TAC
Ja-Natuurlijk

Vanaf maart tot en met augustus 2013 vindt de kunstmanifestatie Ja-Natuurlijk plaats in en rond het Gemeentemuseum Den Haag. Centrale vraag is: wat is natuurlijk? En wie of wat bepaalt dat? Bepalen wij mensen dat alleen of mogen dieren planten, atmosferen, bacteriën en dingen ook meepraten? Geselecteerde kunstenaars komen met ongewone invalshoeken en zetten ingesleten patronen op scherp. Met werk van Francis Alÿs, Jimmie Durham, Olafur Eliasson, Peter Fend, Fischli & Weiss, Damien Hirst, Natalie Jeremijenko, Marjetica Potrč, Zeger Reyers, Superflex, Ai Weiwei en vele anderen.

Centraal Museum
MuseumLAB

In opdracht van ArtWorlds produceert MuseumLAB voorrondes van de ZomerExpo 2013 en voert taken uit op het gebied van communicatie. MuseumLAB is een ondernemend netwerk van museumprofessionals voor bruisende tentoonstellingen, films, en evenementen.

AVRO
Mister Motley
Stichting Cultuur-Ondernemen

Stichting Cultuur-Ondernemen stimuleert ondernemerschap bij kunstenaars, creatieven en culturele organisaties en zet creativiteit in bij andere sectoren zoals het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

ZIMIHC
SKVR
Mothership

In vijf jaar tijd heeft Mothership vanuit haar thuisbasis Rotterdam, al meer dan 150 projecten geproduceerd, gerealiseerd en geïnitieerd met een breed inzetbaar team dat zijn vak verstaat en verschillende specialiteiten in huis heeft.

nabk

De Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK) biedt beeldend kunstenaars kortingen op expositiemogelijkheden, gratis toegang tot landelijke kunstbeurzen, presentaties in fraaie kunstboeken en nog veel meer. De NABK is er voor zowel startende als gevestigde beeldende kunstenaars, academisch gevormd of autodidact, met hun werk als belangrijkste of als neven inkomen.

Kunstweek

De Kunstweek biedt kunstliefhebbers allerlei activiteiten, festiviteiten en aanbiedingen, waardoor beeldende kunst ruim een week lang nog aantrekkelijker is om van te genieten. De Kunstweek is in het hele land bij een groot aantal kunstinstellingen, galerieën, kunstuitlenen, kunstenaars en gemeenten.

BK050
Gruitpoort

De Gruitpoort wil een plek zijn waar bezoekers en deelnemers de ruimte voelen en krijgen om vrij te denken. In de Gruitpoort krijg je als gebruiker de ruimte te bedenken, te maken wat jij wil. Door van de ruimtes gebruik te maken maar ook door je te laten inspireren zelf, met ons dingen te organiseren. In de Gruitpoort geven we ruimte aan mensen en makers die ruimte nemen.

Atelier

Atelier - Hét magazine voor tekenen en schilderen! 

PMS 72

PMS 72 is een ontwerpstudio gevestigd in het centrum van Rotterdam en gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van multiplatform websites. Daarnaast ontwerpen en produceren we jaarverslagen, nieuwsbrieven, catalogi en tijdschriften (digitaal en gedrukt).

Bekking en Blitz Uitgevers

Sinds 1929 is BEKKING & BLITZ UITGEVERS actief op het gebied van museale en historische uitgaven. Wij maken prachtige reproducties van kunst en fotografie en passen die toe op kalenders, agenda's, kaarten en papeterie. Daarnaast worden boeken uitgegeven op het gebied van kunst, cultuur en geschiedenis.

RAW Art Fair

Het concept van RAW EXPO wijkt volledig af van andere tentoonstellingen. Gebruikelijk is dat een of meer tentoonstellingsmakers een concept bedenken, hierbij kunstwerken zoeken en het resultaat aan een publiek getoond wordt. RAW EXPO werkt anders. De deelnemers aan de RAW ART FAIR wordt gevraagd  om een of meer werken die te groot zijn voor een  beursstand  voor te stellen voor de RAW EXPO. Daarnaast worden jonge, onafhakelijke kunstenaars via social media uitgenodigd om werk in te zenden. Crowd funding als basis voor een tentoonstelling.

LKCA

Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst is het kennis- en informatiecentrum voor professionals, docenten, bestuurders en beleidsmakers. Het draagt bij aan de kwaliteit van praktijk en beleid door kennis te ontwikkelen, te delen en toegankelijk te maken. Het LKCA verschaft inzicht in relevante ontwikkelingen in Nederland en internationaal, via informatienetwerken, onderzoek en monitoring. Daarnaast biedt het LKCA een platform voor ontmoeting, training en debat.